e-Arşiv Fatura Mail ile Nasıl Gönderilir_

e-Arşiv Fatura Mail ile Nasıl Gönderilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı son düzenlemelerde, e-Arşiv fatura kesmek için limitler aşağı çekildi. Düzenlemeye göre, şirketler için kesilen e-Arşiv faturaların 2.000 TL ve üzeri, şahıslar için kesilen e-arşiv faturaların 5.000 TL ve üzeri olması durumunda e-arşiv fatura kesmek zorunludur. Peki kestiğiniz e-arşiv faturaları müşterilerinize nasıl ileteceksiniz? e-Arşiv faturalar mail ile nasıl gönderilir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

e-Arşiv Fatura Nedir?

Elektronik Arşiv fatura gönderme yöntemlerine değinmeden önce tanımına bir bakalım.

e-Arşiv fatura, satış yapılan gerçek veya tüzel kişiliğe sahip alıcının e-fatura mükellefi olmadığı durumlarda faturaların elektronik ortamda düzenlemenizi, göndermenizi, saklamanızı ve gerektiğinde raporlamanızı sağlayan bir e-dönüşüm sistemidir.

e-Arşiv Faturayı Mail ile Göndermek Mümkün mü?

Elektronik arşiv faturaları, alıcısına iletmeniz için iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi GİB Portal, ikincisi ise özel entegratörlerdir. Ancak, özel entegratörlerde olduğu gibi GİB Portal üzerinden e-arşiv faturayı direkt olarak alıcıya mail ile iletmek mümkün olmamaktadır. Elektronik arşiv faturayı, alıcısına göndermek için önce bilgisayara dosya olarak indirmeniz sonrasında mail atmanız veya çıktısını alarak ıslak imza ile alıcıya vermeniz gerekmektedir.

GİB Portal Üzerinden e-Arşiv Fatura Nasıl Gönderilir?

  • Öncelikle düzenlediğiniz faturanızı SMS yolu ile onaylayın.
  • Onaylanan e-arşiv faturayı ZIP dosyası olarak bilgisayarınıza indirin.
  • ZIP dosyası içerisinden HTML uzantısına sahip dosyayı kullandığınız tarayıcıda açın.
  • “Yazdır” seçeneğine tıkladıktan sonra “PDF olarak Yazdır” seçeneğine tıklayarak PDF formatında dosya oluşturup kaydedin.
  • Oluşturduğunuz PDF dosyasını alıcıya mail olarak iletebilirsiniz.

Özel Entegrasyon Aracılığı ile e-Arşiv Fatura Nasıl Gönderilir?

Özel entegratörler aracılığı ile e-arşiv faturayı alıcısına göndermek çok daha kolaydır.

  • e-Arşiv sistemine girerek göndermeniz gereke e-arşiv fatura belgesini açarak göndermek istediğiniz faturayı bilgisayarınıza hiç indirmeden, direkt mail olarak iletebilirsiniz.

Gönderilen Bir e-Arşiv Fatura İptal Edilebilir mi?

Düzenlediğiniz e-arşiv faturasını iptal edebilmeniz için öncelikle alıcısına iletmiş olmanız gerekmektedir.

Evet, yanlış düzenlediğiniz bir e-arşiv faturayı 7 gün içerisinde iptal etmeniz mümkündür. İptal ettiğiniz faturayı ertesi günün akşamına kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) raporlamanız gerekmektedir.

e-Arşiv Fatura Görüntüleme Çözümü

MDP Group tarafından geliştirilen e-Arşiv Fatura Görüntüleme Çözümü, şirketlerin iş ortaklarından gelen e-arşiv faturalarını tek bir platformda görüntüleyip takip etmelerini sağlayan bir çözümdür. Çözüm, mükellefler tarafından gönderilen e-postaları kontrol eder, e-arşiv faturalarını firmalara göre kategorize eder ve carilerine kaydeder. Böylece iş ortaklarından gelen tüm e-arşiv faturaları kolaylıkla takip edilebilmektedir.

Gri Portal Logo

Sunucularımız Türkiye’nin tek Tier 3 (yüksek güvenlikli) veri merkezi sertifikasına sahip olan Türk Telekom Gayrettepe İstanbul veri merkezinde barındırılmaktadır.

turk-telekom-logo