Küçük İşletmelerin e-Fatura Kullanması Neden Önemli_

Küçük İşletmelerin e-Fatura Kullanması Neden Önemli?

İster büyük ister küçük olsun, tüm işletmeler için en önemli faktör maliyetlerdir. Maliyetler ne kadar düşürse işletme o kadar fazla kaynak elde etmektedir. Bu durumda, maliyetleri düşürmeye yardımcı olan noktalardan birisi de e-fatura sistemine geçmektir. Bu blog gönderisinde, küçük işletmelerin e-fatura sistemine katılmaları halinde elde edecekleri avantajlar yer almaktadır.

Küçük İşletmeler Neden e-Fatura Kullanmalı?

e-Fatura ile işletmeler, nakit akışı ve cari hesaplarını çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yönetme imkânı elde etmektedir. Ayrıca işletmeye kurumsal bir görünüm kazandırırken müşterilere faturaların hızlıca elektronik ortamda iletilmesi mümkün hale gelmektedir. Bu, faturaların kaybolması, alıcıya geç ulaşması gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır.

Peki bir işletme e-fatura sistemine geçtiğinde fatura süreçlerinde neler değişir?

  • Faturalama için yazıcı kullanmaya gerek kalmaz.
  • Faturaları alıcısına göndermek için kâğıt, mürekkep ve kargo maliyeti olmaz.
  • Faturaları arşivleme süreçleri ortadan kalkar.
  • Faturalar dijital ortamda anlık olarak müşterilere ulaştığından ödemeler hızlı yapılır.

e-Faturanın Küçük İşletmelere Sağladığı Avantajlar

  • İş Yükünü ve Maliyetleri Azaltır

e-Fatura ile birlikte faturaların dijital ortamda düzenlenmesi kâğıt, baskı, kaşe, imza ve kargo gibi operasyonel süreçlerin ortadan kalkmasını sağlayarak çalışanların iş yükünü azaltmaktadır. e- Faturalar dijital olarak arşivlendiği için arşivleme için emek harcamaya ve depolama alanı işgal etmeye gerek kalmaz. Tüm bunlar aynı zamanda işletmenin maliyet tasarrufu yapmasına yardımcı olmaktadır.

  • Nakit Akışını Artırır

Manuel olarak düzenlenen kâğıt faturalar kargo veya posta yoluyla alıcısına ulaştırılmaktadır. Ancak e-fatura sistemine dahil olan mükellefler e-faturalarını sistem üzerinden elektronik ortamda alıcılarına göndermektedir. Bu, faturaların alıcısına ulaşmadan kaybolması gibi sorunları ortadan kaldırarak faturaların müşteriye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamakta ve nakit akışını artırmaktadır.

  • Mali Müşavirler ile Daha Hızlı İş Süreçleri Sağlar

e-Fatura sistemi ile mali müşavirler kendilerine atanmış hesaplarına giriş yaparak e-faturaları toplu olarak inceleyip indirebilmektedir. Bu, işletmelerin mali müşavirlere faturalarla dolu olan dosyaları göndermek için harcadığı iş yükünü ortadan kaldırmaktadır.

e-Faturaya Geçme Limiti Nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı son düzenlemeye göre 2022 yılında cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv fatura için gerekli tüm işlemlerini tamamlayarak sisteme geçişlerini yapmak zorundadır. Ancak, işletmelerin ciro limitine bakılmaksınız e-fatura sistemine geçiş yapmaları mümkündür.

e-Fatura Başvuru Nasıl Yapılır?

İşletmelerin, e-fatura sistemine geçiş yapabilmesi için GİB Portal, Doğrudan Entegrasyon ve Özel Entegratör olmak üzere üç farklı seçeneği bulunmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylı entegratör firmamız MDP Group ile e-Fatura sistemine hızlı ve güvenli bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. e-Fatura başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gri Portal Logo

Sunucularımız Türkiye’nin tek Tier 3 (yüksek güvenlikli) veri merkezi sertifikasına sahip olan Türk Telekom Gayrettepe İstanbul veri merkezinde barındırılmaktadır.

turk-telekom-logo