KOSGEB Başvurusu Nasıl Yapılır

KOSGEB Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni bir iş kurmak ya da mevcut işini büyütmek isteyen girişimcilere çeşitli destekler sunan KOSGEB, çok çeşitli projelerle girişimcilere destek ve hizmetler sağlıyor. Bu sayede, girişimcilerin hem kendi yapılarına hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaları için teşvik çalışmaları yapılmaktadır. Yeni iş yeri açan veya bir iş planı olan girişimciler, KOSGEB’in sağladığı hangi desteklerden faydalanabileceğini, nasıl başvuracağını merak ediyor. Blog yazımızda yeni girişimcilerin KOSGEB Başvurusu nasıl yapacağını detaylı bir şekilde anlattık.

KOSGEB Desteği Almak için Ne Yapmalıyım?

Başvuru süreci dört aşamadan oluşmaktadır.

1. KOSGEB’e Kayıt Aşaması

Destek programlarına başvurmak için öncelikle KOSGEB web sitesinde yer alan e-hizmetler menüsünden KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir. e-Hizmetler menüsünde işletme kayıt, organizatör kayıt ve AR-GE girişimcisi kayıt olmak üzere 3 farklı seçenek bulunmaktadır. Sizen en uygun olan seçenek üzerinden kayıt işlemlerine başlayabilirsiniz. Kayıt aşamasında beyan edilen bilgilerin yanlış olmasından doğan tüm hukuki ve mali sorumluluk, girişimciye aittir. Bu sebeple, verdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasına özen göstermeniz gerekir.

2. KOBİ Beyannamesi

Girişimcinin bir işletme kurmuş olması durumunda, söz konusu işletmenin KOBİ niteliği taşıyıp taşımadığının belirlenmesi için KOBİ Beyannamesini doldurmanız gerekir. KOBİ Beyannamesi, firma ile ilgili bilgilerin eksiksiz bir şekilde sunulduğu bir formdur.

3. Beyanname Kontrol

Bu aşamada KOSGEB, girişimci ve işletme sahibi olarak sunduğunuz beyannamenin mevzuata uyup uymadığını kontrol eder. Kontroller, KOSGEB uzmanları tarafından incelenmektedir. Kontrol sonucunda, uzmanlar size bilgilendirme yapar.

4. Desteklere Başvuru

KOSGEB’in resmi internet sitesinde bulunan destek seçeneklerini inceledikten sonra sizin kriterlerinize en uygun olan desteği seçmeniz gerekir. Bu seçimin ardından KOSGEB uzmanlarından biriyle görüşme yaparak söz konusu desteğe başvurunuzu yapabilirsiniz.

KOSGEB Destek Programının Başvuru Şartları Nelerdir?

Aşağıdaki şartları sağlayanlar destek programlarına başvuru yapabilirler:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan,
  • 18 yaşını tamamlamış olan,
  • KOSGEB’in verdiği eğitimi alan,
  • Daha önce KOSGEB desteği almayan,
  • Genç girişimci geliştirme programına katılıp mezun olan,
  • İŞGEM içinde bulunan girişimcilerden 1 sene içerisinde işletme açan,
  • KOSGEB veri tabanına kaydını yapmış olan kişiler bu desteklerden faydalanabilir.
Gri Portal Logo

Sunucularımız Türkiye’nin tek Tier 3 (yüksek güvenlikli) veri merkezi sertifikasına sahip olan Türk Telekom Gayrettepe İstanbul veri merkezinde barındırılmaktadır.

turk-telekom-logo