Adınıza Düzenlenen e-Arşiv Faturaları Nasıl Görebilirsiniz_

Adınıza Düzenlenen e-Arşiv Faturaları Nasıl Görebilirsiniz?

2012 yıllarda başlayan Türkiye’nin E-Dönüşüm yolculuğu günden güne kapsamını artırarak devam ediyor. Gelir İdaresi Başkanlığı zaman içerisinde e-dönüşüm alanında yeni düzenlemeler ve zorunlulukları duyurmaya devam ediyor.

E-Arşiv fatura da kullanım kapsamı yıllar içinde artan e-dönüşüm uygulamaları arasında yer alıyor. Bu yazımızda e-Arşiv fatura’ya dair kullanıcıların en çok merak ettiği soruları yanıtlayacağız.

E-Arşiv Fatura Nedir?

E-Arşiv Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlar ve gereklilikler doğrultusunda elektronik ortamda düzenlenen bir fatura türüdür. Bir ticaret ilişkisinde eğer alıcı ve satıcı e-fatura mükellefi değilse e-fatura yerine e-arşiv fatura hazırlanması gerekir. E-Arşiv fatura alıcıya elektronik ortamda ya da kağıt olarak teslim edilebilmektedir.

E-Arşiv Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın E-Arşiv Fatura portali üzerinden oluşturulmaktadır.

Kimler E-Arşiv Fatura Kullanabilir?

Eski dönemde, e-Arşiv kullanıcısı olabilmek için e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu var iken Gelir İdare Başkanlığının son yayınladığı düzenlemelere göre e-arşiv kullanıcısı olabilmek için aranan e-fatura mükellefi olma şartı ortadan kaldırıldı.

e-Arşiv Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Arşiv sorgulama işlemi, işletmelerin adına kesilen e-arşiv faturaları kontrol etmek için gerçekleştirdikleri bir işlemdir. Kullanıcılar, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB e-Arşiv portal’e giriş yaptıktan sonra “Adıma Düzenlenen Belgeler” bölümünden çeşitli filtrelemeleri yaparak kendilerine düzenlenen e-Arşiv faturaların listesini görebilmektedir.

Adıma Düzenlenen E-Arşiv Faturaları Nasıl Görebilirim?

E-Arşiv kullanıcılarının en çok karşılaştığı problemlerin başında kendilerine kesilen e-arşiv faturalara ulaşmak yer alıyor. Çünkü, kullanıcılar E-Arşiv Portal üzerinden sadece bu faturaların listesine ulaşabilmektedir. Eğer e-arşiv faturayı oluşturan satıcı, bu e-arşiv faturayı alıcıya elektronik veya kâğıt olarak ulaştırmadıysa alıcı bu e-Arşiv fatura’nın içeriğini görüntüleyememektedir.

Gri Portal ile Tüm e-Arşiv Faturalarınızı PDF Formatında Görüntüleyebilirsiniz!

3 Adımda E-Arşiv Fatura Görüntüleme​

3 Adımda Düzenlediğiniz ve Tarafınıza Düzenlenen Tüm E-Arşiv Faturaları PDF Formatında Görüntüleyin!

1
Kayıt Ol

Kayıt Ol

GİB kullanıcı ve şifrenizle Gri Portal'e kayıt olun.

2
Davet Et

Davet Et

Faturalaştığınız iş ortaklarınızı Gri Portal'e davet edin.

3
Faturaları Görüntüle

Faturaları Görüntüle

Düzenlediğiniz ve adınıza kesilen e-Arşiv faturaları görüntüleyin!

E-Arşiv Fatura Görüntüleme

Gri Portal ile e-Arşiv görüntüleme problemini ortadan kaldırıyoruz! Gri Portal’ı kullanmaya başlayan tüm kullanıcılar, kendilerine düzenlenen tüm e-Arşiv faturaların listesine ve bu faturaların içeriğini platform üzerinden saniyeler içinden ulaşabilmektedir. Böylelikle kullanıcılar faturaların muhasebeleştirilmesi sürecinde karşılaştıkları problemlerden kurtulmaktadır.

Ayrıca platform üzerinden GİB e-Arşiv Portal sistemi ile karşılaştırma yapmak mümkündür. Kullanıcılar tarih aralığı seçerek kendileri adına kesilen ama kendilerine ulaşmayan e-Arşiv faturaları tespit edebilmekte ve satıcıya hatırlatma gönderebilmektedir.

Gri Portal ile adınıza düzenlenen e-arşiv faturaların PDF formatlarına erişmek artık çok kolay! Şimdi Ücretsiz Dene!

Adıma Düzenlenen e-Arşiv Faturalar
e-Arşiv Fatura Görüntüleme
Gri Portal Logo

Sunucularımız Türkiye’nin tek Tier 3 (yüksek güvenlikli) veri merkezi sertifikasına sahip olan Türk Telekom Gayrettepe İstanbul veri merkezinde barındırılmaktadır.

turk-telekom-logo